Marjan en Gerard 
  buscamperverhuur

Comfortabel en veilig de motoren mee

Ik hoef motorrijders niet uit te leggen dat het maken van motorritten in het buitenland een leuke tijdsbesteding is, maar de rit heen en terug is vaak veel kilometers over de snelweg, minder leuk en vermoeiend.
Maar met een comfortabele motoraanhanger achter je auto of camper kan je de motoren veilig meenemen naar de camping of je hotel, je komt fit aan en start direct met het maken van mooie kilometers. Bijkomend voordeel is het meenemen van de bagage in de auto.


Het bijzondere aan de Airtrailer motoraanhanger is dat de aanhanger luchtgeveerd is, wat tijdens het rijden heel veel comfort oplevert, maar het grootste voordeel van deze aanhanger is de manier van laden en lossen van de motoren. Door de lucht uit de luchtvering te laten, zakt de laadvloer volledig tot op de grond, je rijdt nu de motor zonder gedoe op de aanhanger, met het voorwiel in de voorwielsteun en de motor blijft al staan, met vier sjorbanden wordt de motor aan de aanhanger gezekerd en voor motor nummer 2 herhalen we dit. Met de losse compressor pomp je de luchtvering weer op druk, de laadvloer komt zo weer omhoog en je bent klaar voor vertrek. Verschil van gewicht in de motoren of het vervoeren van 1 motor maakt voor de vering niet uit omdat het een open systeem is wat automatisch levelt.


Neem geen onnodig risico met het vervoeren van ( zware ) motoren. Met de Airtrailer motoraanhanger neem je de motoren veilig mee en het laden en lossen doe je zonder problemen in je eentje.Regelgeving:
De aanhanger is geremd en heeft een eigen gewicht van 300kg en een laadvermogen van 900kg, dus maximaal totaalgewicht aanhanger en motoren is 1200kg. Controleer ook zelf wat de auto mag trekken, dit staat op het kentekenbewijs. Dan hebben we ook nog te maken met wat er voor het rijbewijs mag. Zie hieronder de info van de rijksoverheid.


Aanhanger trekken met rijbewijs B
Heeft u rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag u met een auto:
• een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
• een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Aanhanger trekken met rijbewijs B+ (code 96)
Met rijbewijs B+ (code 96) mag u met een auto:
iedere aanhanger trekken als het gewicht van de auto en aanhanger samen niet meer is dan 4.250 kg (lege gewicht + laadvermogen).

Aanhanger trekken met rijbewijs BE
Heeft u rijbewijs BE? Dan mag u met een auto:
• een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen);
• onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen).
Let op: De regels voor rijbewijs BE zijn in 2013 veranderd. Heeft u het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor u andere regels. U mag iedere aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht + laadvermogen. Let wel op dat uw trekhaak het gewicht aan kan. Dit heet de maximale trekhaaklast. Die moet groter zijn dan wat de aanhanger met lading samen wegen. De maximale trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto. Of op de website van de RDW bij de voertuiggegevens.


Ervaringen van onze huurders:

Andries: 

"Ik heb een lang weekend de airtrailer gehuurd. Het contact verliep soepel, en de gemaakte afspraken zijn volledig nagekomen!  In alles is duidelijkheid het keywoord ook in de uitleg en afhandeling bij en na inname. De vooraf overgemaakte borg stond direct weer terug op mijn rekening op de dag van inleveren. Kortom echt helemaal niks op aan te merken!"  


Ga met onze motoraanhanger op pad. Bel of mail ons voor beschikbaarheid.
Mail: info@marjanengerard.nl
Tel Gerard: 06 - 53 44 52 49 en Marjan: 06 - 15 37 64 74